clanak False

Najavljen 1. Sajam zimnice i Izložba autohtonih proizvoda

Gradonačelnik Milan Bandić I ministar Tihomir Jakovina održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili I. Sajam zimnice i Izložbu autohtonih proizvoda. 
07.10.2015.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina održali su u Gradskoj upravi konferenciju za medije na kojoj su najavili I. Sajam zimnice i Izložbu autohtonih proizvoda koja će se održavati od 16. do 18. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića, u zajedničkoj organizaciji.

Na Sajmu će se predstaviti 77 izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija. U sklopu manifestacije, održat će se i Regionalna konferencije na temu zaštite hrane u regiji.

Cilj manifestacije je okupiti proizvođače iz svih županija koji proizvode poljoprivredne i prehrambene proizvode koji se povezuju s pojmom „zimnica“, te im omogućiti prodaju i direktno povezivanje s  potrošačima, te oživjeti spravljanje zimnice koja na hrvatskim prostorima ima dugu tradicija.

Ministar Tihomir Jakovina na konferenciji je naglasio kako smo Sajam i Izložbu organizirali iz želje da potaknemo dobre vibracije i potrošnju domaćih proizvoda, a Grad Zagreb je najbolji partner za to, jer je tržište Zagreba najveće i najvažnije za poljoprivredne proizvode sa hrvatskog sela.

Osim gastronomskog, turističkog i gospodarskog učinka ovog Sajma, posebno sam zadovoljan jer demonstriramo da Grad Zagreb i Republika Hrvatska samo zajedno mogu raditi na izvrsnosti bilo kojeg projekta, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Također je dodao da Grad Zagreb nizom mjera, lokalnim potporama za poljoprivredu i organiziranjem manifestacija na kojima se predstavljaju proizvodi i usluge naših ruralnih područja, podržava i promiče razvoj tih područja i očuvanje tradicije, a ovaj je Sajam prava prilika za predstavljanje visokokvalitetnih proizvoda kojima obiluju Zagreb i Hrvatska. 

Sajam će tehnički izvesti Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika čiji je predsjednik Jan Marinac na konferenciji rekao da su počašćeni da mogu sudjelovati u organizaciji ovakve manifestacije te im je ista prilika da kroz svoju mrežu mladih poljoprivrednika mogu steći nova iskustva i poznanstva, te ujedno mogu ponuditi proizvode svojih članova Zagrepčanima.

 


Gradske vijesti - 2015.