clanak False

Konjički memorijal za Željka Malnara

Gradonačelnik danas ispratio konjičku karavanu iz zagrebačke Peščenice prema Lici u spomen na Željka Malnara.
 
09.10.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je ispratio konjičku karavanu što se već drugu godinu za redom uputila sa zagrebačke Peščenice prema Lici u spomen na Željka Malnara.

Ovo je jedan osobit način prisjećanja na našeg prijatelja, pokojnog predsjednika „Republike Peščenice“ koji je intenzivno živio, a naposljetku nas prerano napustio. Sa Željkom Malnarom sam se družio više od 30 godina, bio je osebujna ličnost, pustolov izuzetnog karaktera i inteligencije. Neka ovaj tradicionalni memorijal bude njemu u čast – rekao je gradonačelnik.

U ovo vrijeme bismo se Željko i ja uvijek upućivali u avanturu. Prošle su dvije godine od njegove smrti, a mi, njegovi prijatelji, jašemo u sjećanje na sve godine provedene u njegovome društvu  – o svome prijatelju je govorio Hamdija Kahrić, vlasnik autopraonice i kafića Hampy, gdje je Željko Malnar redovito dolazio.

U tri dana i tri noći, više od 60 prijatelja iz cijele Hrvatske će jahati do Like, spavat će na slami u kampu, a hranu za životinje i namirnice za jahače su osigurali sponzori i dobrotvori koji su donirali zobi, sijeno, kavu, sokove i druge napitke.

Karavanu su također ispratili Zlatan Zuhrić Zuhra, Enis Bešlagić, Ahmed Abdel Rahim, poznatiji kao Antimon iz Večernje škole, a književnik Predrag Raos se pridružio jahačima na putu do Like.
 

Gradske vijesti - 2015.