clanak False

Sastanak u Vugrovcu Donjem u vezi s problematikom tamošnjih naselja

U Mjesnom odboru Vugrovec Donji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je sastanak u vezi s problematikom tamošnjih naselja.
09.10.2015.
U Mjesnom odboru Vugrovec Donji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je sastanak u vezi s problematikom tamošnjih naselja.

Našli smo se ovdje jer Gradska uprava treba biti u službi građana, treba doći na teren i saslušati probleme da bi se oni mogli riješiti. Stanovnici Vugrovca imaju tri temeljna problema: precrpna stanica, razgraničenja naselja i proširenje groblja, rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka.

Budući da je podnijet zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a Vodoopskrba i odvodnja je osigurala sredstva za izgradnju, sljedeći tjedan će se raspisati natječaj za precrpnu stanicu.

Drugi problem vezan je uz razgraničenje naselja Vugrovec Donji i Đurđekovec te Markovo polje i Prekvršje o čemu odluku donosi Gradska skupština, nakon prethodno pribavljenog  mišljenja Vijeća gradske četvrti. U skladu s tim, Vijeće gradske četvrti  je zatražilo mišljenje o d vijeća mjesnih odbora koji sazivaju mjesni zbor građana kako bi se građani mogli izjasniti. Kako se čulo, Vijeće Mjesnog odbora Vugrovec Donji održalo je zbor gdje su se građani izjasnili da žele promjene, no građani Mjesnog odbora Prekvršje su protiv mijenja granica. Čeka se još da se izjasne građani Mjesnog odbora Đurđekovec, no to će biti moguće tek nakon parlamentarnih izbora jer je u tijeku moratorij na bilo kakve izmjene koje se tiču popisa birača.
Sve što donesu mjesni odbori, a izglasaju zborovi građana i u skladu je s propisima i zakonima jedinica lokalne samouprave, ja ću poštivati, zaključio je gradonačelnik.

Vezano za groblje Vugrovec Donji, kako se čulo, postavljena su dva kontejnera s vodom, te je uređen veći dio pristupnih staza i staza unutar groblje. Također, naručena su dva kontejnera za smeće i u tijeku je betoniranje prostora gdje će se staviti, što bi trebalo biti dovršeno sljedeći tjedan. U proceduri je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s crkvom, odnosno tamošnjom župom.
Ići  će se na zamjenu zemljišta s crkvom, kako bi se proširilo groblje i napravilo okretište za autobuse, pojasnio je gradonačelnik Bandić.

Na groblju Moravče potrebno je izgraditi mrtvačnicu i parkiralište. U tijeku je priprema Odluke o izradi o UPU-a koja će se u prosincu uputiti prema Gradskoj skupštini.

Naći ćemo se ponovno ovdje 4. studenoga da vidimo gdje smo stali i što smo napravili, i nalazit ćemo se dok ne riješimo sve probleme, zaključio je na kraju gradonačelnik.
 

Gradske vijesti - 2015.