clanak False

Ultramaraton Zagreb – Vukovar

Krenuo je tradicionalni ultramaraton u sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru.
13.10.2015.

Jutros je s Trga siječanjskih žrtava u zagrebačkoj Kustošiji krenuo 14 . Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar – Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata. Ovom se tradicionalnom utrkom prisjećamo pripadnika Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

Kao izaslanik Grada Zagreba, u ime gradonačelnika Milana Bandića, brigadir Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje je zahvalio organizatorima te je poželio sreću svim sudionicima ultramaratona. Grad Vukovar je podnio najveću žrtvu za slobodu Hrvatske, a dobrovoljci HOS-a su u toj borbi bili ključni. Da nije bilo Vukovara i njegovih branitelja iz cijele domovine, ne bi bilo ni Zagreba ni Hrvatske. Ovaj maraton nas podsjeća na njihov put, a tu tradiciju moramo održavati – rekao je. 

Dužina staze je 344 km, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar. Kao i ranijih godina, organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a ove se godine održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva branitelja RH.

Očekuje se da će maratonci u Vukovar stići u subotu, 17. listopada, u poslijepodnevnim satima.
 

Gradske vijesti - 2015.