clanak False

Eurocities Economic Development Forum

U ponedjeljak, 19. listopada, u 9,30 sati, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, održat će se svečano otvorenje Foruma za gospodarski razvoj EUROCITIES.
16.10.2015.
U ponedjeljak, 19. listopada, u 9,30 sati, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, održat će se svečano otvorenje Foruma za gospodarski razvoj EUROCITIES.

Grad Zagreb će u razdoblju od 19. - 21. listopada 2015. biti domaćin foruma za gospodarski razvoj (EDF – Economic Development Forum) koji djeluje u okviru europske Udruge gradova EUROCITIES. Svrha Udruge je uključivanje gradova Europske unije u procese kreiranja EU politika te suradnja i razmjena iskustava u specifičnim razvojnim problemima i potrebama gradova, a preko sektorskih foruma. Trenutno se u Udruzi nalazi više od 130 gradova - članova (iz RH jedino Grad Zagreb) i četrdesetak gradova - pridruženih članova (iz RH jedino Grad Rijeka) iz 35 država.

Forum će se održati u prostorijama Obrtničke komore Zagreb. Tematika foruma je "Cities economy towards 2020. and beyond", a njegova svrha je osiguranje platforme za razvoj inovativnih ekonomskih politika, na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini. Sastanci Foruma se održavaju dva do tri puta godišnje, a na njima sudjeluje stotinjak predstavnika gradova koji su članovi EUROCITIES mreže gradova.

U Forumu za gospodarski razvoj – EDF djeluje šest radnih skupina – WG: Poduzetništvo, Inovacije, Međunarodna gospodarska suradnja, Kohezijska politika, Integrirani urbani razvoj i Metropolitska područja. EUROCITIES ima definiran Program rada za svaku WG, a nastavlja se na rad s prethodnih sastanaka. Zadnji je bio održan u Genovi u razdoblju od 14. – 17. travnja 2015. Sudionici WG isključivo su članovi EDF-a, a službeni jezik je engleski.

Osim što će to biti izvrsna prilika za turističku promociju Grada, predstaviti će se gradski projekti odnosno razvojna strategija te će se otvoriti mogućnost za buduću suradnju s predstavnicima uprava europskih gradova koji će sudjelovati na Forumu.
 

Gradske vijesti - 2015.