clanak False

Simbolična akcija sadnje drva mira

Gradonačelnik Milan Bandić i putnica mira Cassie De Pecol posadili su u prostorima Visoke poslovne škole Libertas, drvo mira u simboličnoj akciji promoviranja mira.
09.11.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i putnica mira Cassie De Pecol posadili su u prostorima Visoke poslovne škole Libertas, drvo mira – Gupčevu lipu, što je simbolična akcija promoviranja mira u svijetu, u organizaciji Zajednice turističkih djelatnika SKOL-a Zagreb.

Pohvalivši hvalevrijednu akciju učenika, gradonačelnik Bandić je, zajedno s učenicima Hotelijersko-turističke škole, potpisao i zajedničku Misao o putu mira i zajedništva kojom se obvezuju da će brinuti o posađenom drvu. Gradonačelnik je istaknuo i kako će se u proljeće, dolaskom lijepog vremena, drvo presaditi u budući Park mira, za koji se već traži adekvantan prostor. Veseli me ova plemenita ideja, naglašavamo važnost okoliša a ujedno promoviramo mir u Zagrebu i svijetu, dodao je.

Akcija se održava u povodu zagrebačkog gostovanja promotorice za mir Cassie de Pecol, koja djeluje kao ambasadorica IIPT-a, Međunarodne institucije utemeljene na plemenitoj viziji mira među ljudima kroz susret i putovanja.
 

Gradske vijesti - 2015.