clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike Međunarodne zaklade "Vrt plavih ruža"

Gradonačelnik Bandić primio je predstavnike Međunarodne zaklade Vrt plavih ruža iz Italije, predvođene predsjednikom don Ermannom d'Onfriom. 
11.02.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike Međunarodne zaklade Vrt plavih ruža iz Italije, predvođene predsjednikom don Ermannom d'Onfriom, čiji volonteri već dugi niz godina nesebičnim radom i s ljubavlju pomažu teško bolesnoj djeci u Specijalnoj dječjoj bolnici za kronične bolesti Gornja Bistra. Sastanku je prisustvovao i ravnatelj Bolnice Gornja Bistra Renato Mittermayer te suradnik i volonter Zaklade Ante Damjanović.

Razgovarali smo o uređenju kuće za volontere blizu Bolnice koju je Zaklada kupila kako bi volonteri konačno bili smješteni u zadovoljavajućim uvjetima, rekao je nakon sastanka Don Ermano d'Onofrio. Sretan sam što nam je gradonačelnik Bandić obećao financijsku pomoć za uređenje kuće i što se ovaj susret dogodio upravo na Svjetski dan bolesnika. Sve ove godine naši su volonteri živjeli u neprikladnim uvjetima u baraci pored bolnice i drago mi je što će se to promijeniti.

Gotovo 9.000 volontera je od 2002. godine do danas pomagalo djeci s najtežim fizičkim i psihičkim oštećenjima u Bolnici Gornja Bistra, dodao je Ante Damjanović, naglasivši da su bolji uvjeti smještaja za volontere nužno potrebni.

Ravnatelj Renato Mittermayer napomenuo je da je u Bolnici trenutno smješteno oko 110 djece i da im pomoć volontera u radu s malim pacijentima jako puno znači.
 

Gradske vijesti - 2016.