clanak False

Prijem za sudionike Europana

U povodu održavanja dvodnevnog seminara sekretarijata zemalja članica Europana, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce sudionike Europana. 
28.04.2016.
U povodu održavanja dvodnevnog seminara sekretarijata zemalja članica Europana, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce sudionike i organizatore Seminara, što se 29. i 30. travnja održava na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Helena Knifić Schaps, predsjednica Europan Hrvatska, djela europske federacije nacionalnih organizacija čija su glavna djelatnost internacionalni arhitektonski natječaji, zahvalila je gradonačelniku što je našao vremena za njih te istaknula kako je susret u Dvercu početak jedne lijepe suradnje koja će – očekuje -  rezultirati kvalitetnijim rezultatima. Također, predsjednica Europana Hrvatska, naglasila je da su u ovih 25 godina, koliko Europan djeluje u Hrvatskoj, njime rukovodili najeminentniji hrvatski arhitekti što samo potvrđuje značaj te organizacije.

Zaželjevši dobrodošlicu gostima, gradonačelnik Milan Bandić posebno je pozdravio Didiera Reboisa, generalnog tajnika Europana podvukavši odličan tajmning održavanja Seminara u Zagrebu upravo u godini kad Europan Hrvatska obilježava 25 godina postojana i kontinuiranog rada. Seminar se „poklopio“ i s izložbom natječajnih radova Europan 13 na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu gdje su predstavljena rješenja na Savi, vječna tema zagrebačkih urbanističkih planova.
 

Gradske vijesti - 2016.