clanak False

Najavljen program proslave Međunarodnog praznika rada

Grad Zagreb organizira proslavu Praznika rada u parku Maksimir gdje će biti podijeljeno 60 tisuća porcija graha te 55 tisuća komada pekarskih proizvoda uz bogati popratni program. 
29.04.2016.


I ove godine Grad Zagreb organizira proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja u parku Maksimir gdje će biti podijeljeno 60 tisuća porcija graha te 55 tisuća komada pekarskih proizvoda uz bogati popratni program koji započinje u 10,00 sati podjelom karanfila na glavnom ulazu u park Maksimir, a podjela obroka graha od 10,30 pa sve do 18,00 sati, najavljeno je to na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune osigurane su i tri cisterne s pitkom vodom, dežurstva troja kola Hitne pomoći, vatrogasne službe, 30 WC kabina te pet WC kabina za osobe s invaliditetom. Na podjeli graha, koji će se skuhati u gradskoj ustanovi Dobri dom u Kosnici, sudjelovat će 100-injak osoba te 20-ak volontera sa pripadajućim sanitarnim knjižicama.

Uz park Maksimir, gradonačelnik Bandić će s najbližim suradnicima biti i na podjeli graha u Matici hrvatskih umirovljenika – podružnica Sloboština gdje će se podijeliti 600 porcija graha, MHU – podružnici Botinec -150 porcija, Društvu Kustošijanaca - 800 porcija, Zadruzi Druga prilika - 200 porcija, NK Sesvete -1000 porcija te u Rugvici 200 porcija graha.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić najavio je program na velikoj pozornici koji će voditi Darko Janeš i koji također počinje u 10,00 sati nastupima kulturno-umjetničkih društava, folklornih ansambala, dječjih i teen zborova, klape Prvi Komin Snježanin, Zdravka Škendera, Borisa Babarovića Barbe te Waltera Neugebauera i grupe Cadillac.
Sama proslava 1. svibnja zamišljana je kao jedna velika proslava, jedno veliko obiteljsko druženje, rekao je Tedi Lušetić pozvavši sve da u nedjelju ne kuhaju ručak nego dođu na zajedničko druženje i dobru zabavu.
Kako se čulo, tradicionalnu povorku kroz park Maksimir predvodit će ZET-ova limena glazba i Zagrebačke mažoretkinje. 

Kompletni troškovi proslave su 987 tisuća kuna što je za pet tisuća kuna manje nego prošle godine.

Ovogodišnjoj proslavi organizirano će se pridružiti i sindikati: Novi sindikat, Hrvatska udruga radničkih sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i podružnica sindikata Gradske uprave Grada Zagreba.
Dođite pridružite nam se, zajedno smo u svemu pa budimo zajedno i u proslavi praznika rada, završila je pročelnica Fortuna.

Gradonačelnik provjerio pripreme
Večer uoči konferencije za novinare, već tradicionalno, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je park Maksimir, kako bi provjerio tijek pripreme za nedjeljnu proslavu. Obilazak je bio i prigoda za čestitku i poziv sugrađanima da dođu u Maksimir, gdje ih čeka dobar provod u jednom od najljepših gradskih parkova i grah po njegovoj provjerenoj recepturi (5 500 kg graha, 4 000 kg kobasica, 2 300 kg pancete, 1 100 kg sušene vratine )
Bog nam sigurno ovu proslavu neće pokvariti s kišom, rekao je na kraju gradonačelnik.

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA

PROGRAM

 

Gradske vijesti - 2016.