clanak False

16. izdanje Markovog sajma - festivala starih zanata

Na Trgu bana Jelačića otvoren je 16. po redu Markov sajam - festival starih zanata na kojemu je prikazana višestoljetna tradicija obrtništva i poduzetništva.
23.05.2016.

Tradicionalni, 16. po redu Markov sajam – festival starih zanata što se do 25. svibnja održava na glavnome zagrebačkom trgu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin. U organizaciji Kraljeva ulice na ovogodišnjem sajmu će Zagrepčani i njihovi gosti moći vidjeti bogat program, koji osim starih zanata uključuje kostimirane vitezove i ulične zabavljače.

Zamjenica Kusin je istaknula kako će se u naredna tri dana na Trgu bana Jelačića posjetitelji moći vratiti u prošlost i podsjetiti kako se nekada živjelo i radilo. Pozivam sve one koji žele osjetiti pravi duh srednjovjekovnog Zagreba da obiđu izložbeni prostor  što je smješten oko našeg Manduševca  te je  zaključila kako se tradicija treba čuvati i prenositi novim generacijama.
Sajam će nas s pomoću višestoljetne tradicije obrtništva i poduzetništva vratiti u davnu 1256. kada je ondašnji Gradec postao slobodnim kraljevskim gradom. 

Gradske vijesti - 2016.