clanak False

Obilazak gradilišta na Branimirovoj

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, obišao je, sa suradnicima, gradilište na Branimirovoj koji će se okončati do 20. srpnja. 
27.05.2016.
Prije više od deset godina odlučili smo Ulicu kneza Branimira spojiti od Držićeve do Heinzelove, zbog imovinsko pravnih poslova taj se posao oduljio, ali sada nam ništa ne stoji na putu da završimo i posljednju etapu ovog projekta - rekao je gradonačelnik Milan Bandić danas na obilasku gradilišta u Branimirovoj.

Prva faza radova, završena 2005., obuhvatila je dionicu od Držićeve do Ulice Crvenog križa, a druga, dvije godine kasnije, od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice. Posljednju dionicu, od Zavrtnice do Heinzelove, završit ćemo do 20. srpnja. Na kraju ćemo imati lijepu, brzu i modernu prometnicu s po dvije trake u svakom smjeru koja po prvi put u povijesti izravno veže te dvije strane grada  -  dodao je gradonačelnik.

Nova će prometnica imati i dva kolnika, 2,5 tisuće kvadrata biciklističkih staza i zeleni pojas u sredini od ukupno sedam tisuća kvadrata. Ukupna vrijednost investicije završne etape je oko 12 milijuna kuna.

Kada se završe radovi na proboju Branimirove, građani će od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za svega desetak minuta.
 

Gradske vijesti - 2016.