clanak False

Otvorenje bazenskog kompleksa SRC Svetice

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novoizgrađeni bazenski kompleks Sportsko-rekreacijskog centra na Sveticama.
30.05.2016.

Pozivam sve sugrađane da danas i sutra otvore kupališnu sezonu na ovim prekrasnim bazenima, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorivši novoizgrađeni bazenski kompleks Sportsko-rekreacijskog centra na Sveticama vrijedan gotovo 130 milijuna kuna. Riječ je o projektu koji uključuje tri bazena, wellness, saunu kao i terene za mali nogomet, odbojku i badminton koji će biti na raspolaganju Zagrepčanima. 

Zahvalivši svima na strpljenju zagrebački je gradonačelnik istaknuo kako je korištenje bazena danas i sutra otvoreno za sve sugrađane bez plaćanja redovne ulaznice. To je nagrada za sve naše Zagrepčanke i Zagrepčane, jer smo time završili ovu našu priču na kojoj smo radili zadnjih šest godina, nastavio je gradonačelnik najavivši kako se kreće u planiranje izgradnje novog bazenskog kompleksa za zapadni dio grada. Novi bazen bit će u Stenjevcu, Španskom ili Podsusedu, kako to odluče građani zaključio je gradonačelnik Bandić.

Pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić objasnio je kako će se na novim bazenima održavati svi programi, treninzi i natjecanja hrvatskih klubova i reprezentacija u vodenim sportovima. Cilj nam je da najprestižnija prvenstva u vaterpolu i plivanju održimo ovdje, na Sveticama, dodao je pročelnik, objasnivši kako će se radno vrijeme ostalih sadržaja prilagodit prema potrebi sportaša i građana grada Zagreba.

Kako se čulo olimpijski bazen od 50 metara, manji od 25 i mali za obuku neplivača bit će na raspolaganju sedam dana u tjednu u radnom vremenu od 8 ujutro do 22 sata. Na kompleksu će svakodnevno, uz bogat sadržaj postojati i obuke plivanja a sve pod budnim okom spasioca. Ulaznice će od prekosutra biti u prodaji po cijeni od 20 kuna radnim danom, odnosno 25 kuna vikendom, kao što je i slučaj s bazenima Mladosti i na Utrinama.
 

Gradske vijesti - 2016.