clanak False

Energetski obnovljeni vrtići

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je obišao još četiri predškolska objekta koji se obnavljaju u sklopu programa ZagEE – energetske obnove Grada Zagreba. 
16.06.2016.

Kao što je najavljeno jučer tijekom obilaska obnovljenih vrtića, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je obišao još četiri predškolska objekta koji se obnavljaju u sklopu programa ZagEE – energetske obnove Grada Zagreba.

Cilj projekta je smanjiti ukupnu energetsku potrošnju povećanjem energetske učinkovitosti kao i primjenom obnovljivih izvora energije na objektima u vlasništvu Grada, među kojima su i 37 gradskih vrtića. Na današnjem obilasku delegacija Grada posjetila je dva vrtića u Dubravi, DV Pčelica i DV Kolibri te dva objekta DV Siget.

Energetska obnova ima za cilj podizanje energetskog razreda ovih objekata na najmanje B kategoriju putem novih fasada, toplinske izolacije, ugradnjom učinkovitije stolarije, ugradnjom solarnog sustava za toplu vodu i termostatskih radijatorskih ventila te kroz primjenu energetski učinkovite rasvjete – objasnio je Nikola Petković, stručni savjetnik iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. 

Gradonačelnik je ovom prilikom podsjetio da grad Zagreb u protekle dvije godine bilježi pozitivan rast nataliteta te da su ulaganje u energetsku obnovu vrtića i podizanje standarda sastavni dio aktivnih populacijskih mjera demografske politike Grada.


Vezana vijest:
Obilazak obnovljenih vrtića


Gradske vijesti - 2016.