clanak False

3. biciklistički maraton za kornatske vatrogasce

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je početak 3. biciklističkog maratona u spomen na 12 vatrogasaca koji su stradali u požaru na Kornatima.
26.08.2016.
Nakon minute šutnje ispred Arena centra na Laništu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je početak 3. biciklističkog maratona u spomen na 12 vatrogasaca koji su stradali u požaru na Kornatima prije devet godina.

Zahvalivši organizatorima i sudionicima na trudu i zalaganju, gradonačelnik je izrazio duboko poštovanje prema žrtvama te naglasio da se heroji, koji su bili spremni žrtvovati sebe u obrani drugih, ne smiju nikada zaboraviti. Poželio je sudionicima sretan put te da ih putem čuva Sv. Florijan, zaštitnik vatrogasaca.
 
Podsjetimo, biciklistički klub Sutla, u suradnji s JVP Sesvetski Kraljevec, organizira trodnevni biciklistički maraton od Zagreba do Vodica, u kojemu ove godine sudjeluje 116 sudionika. Maraton se vozi u tri etape, prva se vozi do Korenice, druga kreće sutra od Korenice do Zadra, a posljednja od Zadra do Vodica, gdje će se održati mimohod u sjećanje na žrtve te polaganje vijenaca na lokalnom groblju. 

Gradske vijesti - 2016.