clanak False

Fan zona na Trgu bana Jelačića

Kao podršku Vatrenima na Trgu bana Jelačića priprema se Fan zona, uz izravni prijenos utakmice, te bogat zabavni i glazbeni program.
04.09.2016.
Uoči sutrašnje prve kvalifikacijske utakmice za SP u Rusiji koje se održava 2018. godine, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te Ilija Perković, ispred Kluba navijača Uvijek vjerni, održali su konferenciju za novinare.
 
 Tom prilikom najavili su kako se kao podrška Vatrenima koji zbog kazne UEFA-e utakmicu moraju odigrati bez prisutnosti navijača, na Trgu bana Jelačića priprema Fan zona gdje će građani moći zajednički pratiti Vatrene koji ovaj novi ciklus kvalifikacije otvaraju protiv reprezentacije Turske.

Uz izravni prijenos utakmice, navijači hrvatske reprezentacije, Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati i u bogatom zabavnom i glazbenom programu.

Povod ove press konferencije je sutrašnje organizirano gledanje utakmice između Hrvatske i Turske. Tribine će biti prazne i to je za nas navijače katastrofa, ali uz podršku naših prijatelja i sponzora uspjeli smo organizirati gledanje utakmice na Trgu bana Jelačića gdje i inače gledamo utakmice, ali kad igramo negdje daleko. Nažalost sad igramo u Zagrebu, ali moramo zbog poznatih okolnosti gledati utakmicu na Trgu. Pozivam sve navijače, članove Kluba navijača Uvijek vjerni, da dođu na Trg i podrže naše igrače navijanjem jer, kao što su i sami igrači rekli, ta utakmica nam je jako bitna – rekao je Ilija Perković iz Kluba navijača Uvijek vjerni.

Za sve navijače pripremljen je bogati kulturno zabavni program prije i poslije utakmice. Svirat će grupe Vatra i Sinovi ravnice, a zahvaljujući sponzorima navijačima će se dijeliti kobasice, a pivo će moći kupiti po popularnim cijenama.

Ono što mi jedino i možemo kad su u pitanju Hrvatska i hrvatski sportaši je da im budemo vjerni jer oni su nam donijeli i donosit će toliko radosti i veselja da zaslužuju našu privrženost i vjernost. Nažalost, ono što se dogodilo na tribinama dovelo je do toga da će utakmica Hrvatska – Turska, koja se igra sutra u 20,45, biti bez gledatelja. Znamo da je za svaki sportski uspjeh potrebna jedna simbioza i velika želja, ne samo onih koji trče na travnjaku, nego i svih onih koji navijaju za reprezentaciju. Tako se rodila ideja da Grad Zagreb, sa Udrugom Uvijek vjerni, organizira skupno gledanje i navijanje na glavnom zagrebačkom trgu. Tu pozitivnu energiju koju ćemo stvoriti na Trgu pokušat ćemo prenijeti na naše igrače koji će se na maksimirskom travnjaku boriti za pobjedu. Nedavno smo s istim protivnikom igrali na Euru u Francuskoj i ostvarili veliku pobjedu, a nadamo se da će sutrašnji ishod biti isti. Pozivam sve da dođu na Trg bana Jelačića, a našim sportašima od srca zahvaljujem na onome što čine za naš sport i želim im sreću sutra na maksimirskom stadionu rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje kulturu i šport.
 

Gradske vijesti - 2016.