clanak False

Konferencija za novinare sa zvijezdama mitinga IAFF Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića

U povodu  Međunarodnog atletskog mitinga IAFF World Challenge Zagreb 2016 održana je konferencija za novinare u hotelu Panorama.
05.09.2016.
U povodu održavanja Međunarodnog atletskog mitinga IAFF World Challenge Zagreb 2016 – Memorijal Borisa Hanžekovića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je prisustvovao konferenciji za novinare u hotelu Panorama.

Direktorica Mitinga Ivana Brkljačić je istaknula kako su hrvatske atletičarke, osvajačice medalja u Riju odradile 50 % posla na organizaciji Mitinga te da su njegovim organizatorima preostali tek tehnički detalji. Nažalost, zlatna  olimpijka Sara Kolak neće nastupati zbog ozljede iz Berlina pa smo zato otkazali disciplinu ženskog koplja, rekla je direktorica Mitinga. Pozivam  sve sugrađane da dođu danas kod fontana u Ulicu Hrvatske Bratske Zajednice gdje će se održati natjecanje u bacanju kugle te sutra u 18:00 u sportski park Mladost gdje će nakon natjecanja, u 21:00 sat nastupiti grupa Vatra.

Zaželjevši svim natjecateljima dobrodošlicu i odlične rezultate, gradonačelnik Bandić je naglasio kako su za postojanje Hanžekovićevog  memorijala zaslužne upravo odlična Sandra, Blanka, ali i mlada Sara i Andreja. Divim se vašoj energiji, volji i disciplini koju imate kada je u pitanju sport i sretan je čovjek koji živi sportski život, rekao je gradonačelnik.

Konferenciji su uz gradonačelnika Bandića i direktoricu Mitinga Ivanu Brkljačić prisustvovali: olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, dvostruka svjetska prvakinja na 400 metara s preponama Zuzana Hejnova, dvostruka olimpijska pobjednica na 4 x 400 metara Natasha Hastings, olimpijska pobjednica na 100 m s preponama Dawn Harper Nelson, svjetski prvak na 110 s preponama David Oliver i bivši svjetski rekorder na 100 m i olimpijski pobjednik na 4 x 100 metara Asafa Powell.

 

Gradske vijesti - 2016.