clanak False

Gradonačelnik otvorio dućan Socijalne zadruge Humana Nova

ReUse shop, prvi zagrebački outlet-dućan i sortirnica socijalne zadruge Humana Nova otvorio je na Žitnjaku gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
06.09.2016.

ReUse shop, prvi zagrebački outlet-dućan i sortirnica socijalne zadruge Humana Nova otvorio je na Žitnjaku gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u nazočnosti pomoćnice ministra zaštite okoliša i prirode Lidije Runko Luttenberger i direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost Ljubomira Majdandžića. Dućan je otvoren uz pomoć Grada Zagreba, a u njemu je moguće kupiti doniranu novu, rabljenu ili recikliranu odjeću i obuću po povoljnim cijenama.

Uz zahvalu gradonačelniku na potpori, predsjednik Zadruge Ivan Božić objasnio je kako je Socijalna zadruga Humana Nova korisnik potpore Grada Zagreba za razvoj društvenog poduzetništva, a aktivno djeluje na području zaštite okoliša i socijalne inkluzije u okviru društvenog poduzetništva. Zadruga prikuplja, sortira, reciklira i distribuira odjeću i tekstil te u svome dućanu prodaje kvalitetnu rabljenu odjeću, sve u suradnji s partnerima – Gradom Zagrebom, podružnicom Holdinga Čistoća, HZZO-om, e-Kolektorom, Crvenim križem, Caritasom, Otvorenom računalnom radionicom.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane da se senzibiliziraju za sugrađane u potrebi i doniraju stvari koje im nisu neophodne, rekavši kako će se prodajom i reciklažom ovog tekstila pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i smanjiti količine otpada. Također, potporom socijalnog poduzetništva ostvaruje se smanjenje broja nezaposlenih - socijalna zadruga zapošljava čak 16 osoba, od čega je sedam osoba s invaliditetom, a namjera je još povećati broj zaposlenih, posebice najosjetljivijih skupina društva.
 

Gradske vijesti - 2016.