clanak False

Sanacija platoa u Brajkovićevom prilazu

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je otvorio radove na sanaciji platoa u Brajkovićevom prilazu. 
08.09.2016.


Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je otvorio radove na sanaciji platoa u Brajkovićevom prilazu.

Plato je izgrađen prije 43 godine i u njega se nikada ništa nije uložilo. Sretan sam što smo prikupili sredstva za njegovu sanaciju, rekao je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damira Đerzića, obavit će se radovi skidanja svih slojeva do konstrukcije te postavljanja nove hidroizolacije, betona u padu i završnog sloja u lijevanome asfaltu. Također, postavit će se  nova javna rasvjeta i urbana oprema, a u postojeće žardinjere će se zasaditi bilje. Na isti način kao i plato, uklanjanjem postojeće obloge i postavljanjem protuklizne keramike će se sanirati prilazna stubišta.

Zahvalivši svima koji su pridonijeli da radovi na obnovi platoa započnu, predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Dražen Hrkač je istaknuo kako je riječ o velikome događaju za sve stanovnike njihova naselja, a na kojega su dugo čekali.

Projektom je obuhvaćena površina od 6 000 m², vrijednost radova je oko 8 milijuna kuna, a predviđeni rok za završetak radova je 8 mjeseci.

 

Gradske vijesti - 2016.