clanak False

23. međunarodno natjecanje učača Kur'ana

U Islamskom centru u Zagrebu, od 30. rujna do 1. listopada, održava se tradicionalno 23. međunarodno natjecanje učača Kur'ana.
29.09.2016.

U Islamskom centru u Zagrebu, od 30. rujna do 1. listopada, održava se tradicionalno 23. međunarodno natjecanje učača Kur'ana, koje se ove godine održava u povodu obilježavanja 29. godišnjice otvorenja zagrebačke džamije i 100. obljetnice službenog priznanja islama u Hrvatskoj.
Na svečanosti otvorenja gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj Natjecanja, između ostalog je naglasio da Natjecanje učača Kur'ana nije samo simbol Islamskog centra u Zagrebu, nego i simbol zagrebačkog života, zagrebačkog civilizacijskog iskoraka i prijateljstva s našim prijateljima muslimanima.

U ovom velikom danu za Zagreb i za mene osobno, kada se slavi Božja riječ, u godini u kojoj obilježavamo 100 godina od službenog priznanja islama u Republici Hrvatskoj, želim vam još poručiti da je Zagreb mjesto našeg zajedničkog življenja, otvorenog dijaloga, razgovora bez predrasuda, na koji se mogu ugledati svi gradovi svijeta – i oni s istoka i oni sa zapada, dodao je gradonačelnik.

23. međunarodno natjecanje učača Kur'ana otvorio je zagrebački muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. sc. Aziz Hasanović naglasivši da je ovaj događaj najveći ovakve vrste na prostoru Europe, te da je tijekom godina prerastao iz europskog u svjetsko natjecanje. Put ka tome utrli su naši prethodnici na čemu smo im zahvalni, istaknuo je muftija, napomenuvši da je Natjecanje veliko bogatstvo za njihovu zajednicu, ali da donosi i blagoslov, mir, sigurnost i dobro cijelom društvu.

Uz zahvalu gradonačelniku i Gradu Zagrebu na dugogodišnjoj dobroj suradnji i potpori, muftija Hasanović naglasio je da će na Natjecanju, koje je organizirao Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Islamski centar Zagreb, u suradnji sa Svjetskom organizacijom hifz iz Džedde i Ministarstvom vakufa države Katar, nastupiti učači iz 35 zemalja svijeta.

 

Gradske vijesti - 2016.