clanak False

13. Gerontološki tulum

Na Zrinjevcu se danas održava 13. Gerontološki tulum, a proslavi se priključio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.
30.09.2016.


Uoči obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, na Zrinjevcu se danas održava 13. Gerontološki tulum, a proslavi se, kao i svake godine, priključio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Na tradicionalnome Gerontološkome tulumu rekreativne i plesne grupe iz domova za starije osobe i iz kulturno-umjetničkih društava te članovi Matice umirovljenika Grada Zagreba i Sindikata umirovljenika Hrvatske nastupaju kako bi prikazali što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje pohađaju, od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja se zalažu za prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra našeg Zagreba i okolice.

Osobama starije životne dobi je Grad ovom prilikom osigurao besplatne preglede pa svi zainteresirani mogu izmjeriti tlak i šećer u krvi te prekontrolirati funkciju venske cirkulacije i odrediti gustoću kostiju.

Zahvalivši svima na dolasku,  gradonačelnik je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana koji su izgradili naš grad i koji su svojim savjetima i djelovanjem pridonijeli što je Zagreb danas istinska europska metropola.

 

Gradske vijesti - 2016.