clanak False

Predstavljen novi stadion u Sesvetama

Na stadionu Sv. Josip Radnik u Sesvetama, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, predstavljen je Projekt novog nogometnog stadiona u Sesvetama.
21.10.2016.

Na stadionu Sv. Josip Radnik u Sesvetama, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika, predstavljen je Projekt novog nogometnog stadiona u Sesvetama.

Prema riječima predsjednika NK Sesvete Pere Karatovića novi stadion, s gotovo sedam tisuća sjedećih mjesta, namijenjen je isključivo nogometu i služit će kao domaći teren drugoligaša iz Sesveta. Dugo planiramo napraviti jedan pravi stadion koji će udovoljiti ne samo potrebama Sesveta, jer u ovom naselju stanuje preko 90 tisuća građana, nego i zagrebačkom i hrvatskom nogometu općenito. Ovaj stadion će imati sve potrebne dozvole krovnog Europskog nogometnog tijela UEFA za odigravanje utakmica međunarodnog karaktera, a mogući su i nastupi drugih zagrebačkih klubova te svih selekcija Hrvatske nogometne reprezentacije u službenim utakmicama – rekao je predsjednik Kluba koji je nedavno bio prisiljen odustati od nastupa u 1. HNL zbog nezadovoljavanja infrastrukturnih uvjeta.

Napomenuo je, također, da NK Sesvete ima čak 18 mladih pogona što je najveći broj mladih selekcija u Hrvatskoj, veći čak i od NK Dinama koji ih broji 12. Predsjednik Karatović je zahvalio gradonačelniku Bandiću na odličnoj suradnji i potpori klubu kroz niz godina, a naročito na sufinanciranju novog stadiona koji, kako kaže, ne bi bio realnost bez potpore Grada. 

Glavni projektant Davor Mateković iz tvrtke Proarh kaže da je stadion zamišljen kao kompaktno borilište s natkrivenim tribinama na istoku i zapadu, gdje je teren blizu navijača poput stadiona u Engleskoj te u obliku školjke za maksimalni estetski dojam. Novi stadion imat će moderne svlačionice, prostore za medije sa svom audiovizualnom infrastrukturom, poslovni centar ispod zapadne tribine i najmodernije prostorije za vodstvo kluba. Kako se čulo, lokacija novog stadiona će biti na igralištu Sesvetskoj dolini gdje već postoje reflektori i popratni sportski sadržaj.

Zahvalivši svima na trudu vezanom uz realizaciju ovog projekta, gradonačelnik Bandić je istaknuo da Sesvete, kao najveća zagrebačka gradska četvrt, zaslužuju ovakav stadion te da će služiti na ponos cijeloga grada. 
 
Najavljeno je da bi građevinska dozvola trebala biti izdana do kraja godine, a izgradnja stadiona će trajati oko godinu dana. Investicija iznosi oko 50 milijuna kuna, a osim Grada, financijska sredstva će omogućiti i Hrvatski nogometni savez i Vijeće Gradske četvrti Sesvete. 

Osim gradonačelnika, prezentaciji su prisustvovali predstavnici sponzora NK Sesvete, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Dražen Markota, direktor svih reprezentacija HNS-a Zorislav Srebrić i glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba Zdenko Antunović.
 

Gradske vijesti - 2016.