clanak False

Otvorenje Parka mira i prijateljstva

24.10.2017.

Podizanjem zastava Grada Mainza i Grada Zagreba gradonačelnici Mainza i Zagreba, Michael Ebling i Milan Bandić, otvorili su Park mira i prijateljstva. Uz stazu koja vodi prema zgradi Gradske uprave postavljeno je 45 jarbola na kojima su izvješene zastave gradova prijatelja Grada Zagreba u Hrvatskoj i inozemstvu. Grad Zagreb je posvetio Park svim gradovima prijateljima kao spomen obilježje u znak zahvale na dosadašnjoj suradnji.

Park mira i prijateljstva, kojeg smo na moju osobnu inicijativu, a uz podršku gradova prijatelja Zagreba uspješno realizirali, ne samo da ukrašava ovu našu zelenu površinu, već simbolizira povijesni put Grada Zagreba u stvaranju vrijednih i istinskih partnera –gradova prijatelja, istaknuo je gradonačelnik Bandić te dodao kako današnje politike Europske unije omogućuju glavnim gradovima da ne ovise direktno o nacionalnoj politici u svojim zahtjevima, već da od samog početka sudjeluju u kreiranju politika na europskoj razini.

Zagrebački gradonačelnik također je izrazio zadovoljstvo posjetom izaslanstva Grada Mainza Zagrebu u povodu obilježavanja 50 godina prijateljstva dvaju gradova.
Hvala Vam kolega Ebling što ste nas počastili svojim dolaskom i što danas skupa možemo podići zastave naših gradova koje simboliziraju sve naše uspjehe, a isto tako, obvezuju nas na budućnost i još bližu suradnju i podršku.

Čestitavši Zagrebu na Parku mira i prijateljstva, gradonačelnik Ebling istaknuo je da je prijateljstvo Zagreba i Mainza prošlo dugi period te da je bilo i nekih kušnji, ali se pokazalo trajnim. Našom smo suradnjom preuzeli odgovornost i nastojali poboljšati  razumijevanje između naroda. To nije samo zadaća vlada već i zadaća gradova i svih naših sugrađana.

Do Parka mira i prijateljstva, gradonačelnici Milan Bandić i Michael Ebling krenuli sa zagrebačke Remize oslikanim niskopodnim tramvajem NT 220 Zagreb – Mainz, koji je u povodu 50. obljetnice prijateljstva gradova Mainza i Zagreba, pušten u promet 4. rujna i vozit će do kraja godine.

Gradske vijesti - 2017.