clanak False

Prijem za učenike - osvajače medalja na Međunarodnoj olimpijadi

15.09.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi Gradske uprave učenike i mentore iz pet zagrebačkih škola - XV. gimnazije, V. gimnazije, I. gimnazije, Tehničke škole Ruđera Boškovića i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, nakon njihovog velikog uspjeha na Drugoj međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi.

U konkurenciji od 35 gradova iz 26 zemalja diljem svijeta, zagrebački srednjoškolci su osvojili sedam od mogućih osam medalja, zlato, srebro i pet bronci, te dva pehara za timske uspjehe.
Čestitavši mladim natjecateljima na iznimnom uspjehu, gradonačelnik je naglasio da će i dalje imati potporu Grada za svoj rad i trud, vjerujući da će im to biti i dodatna motivacija za daljnje uspjehe u školovanju i životu.

U ime svih sudionika gradonačelniku se zahvalio Marko Movre, profesor fizike iz XV. gimnazije, koji je naglasio da bez potpore Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, sudjelovanje na Olimpijadi ne bi bilo moguće. Najavio je i ponovno sudjelovanje najboljih zagrebačkih škola na idućoj Olimpijadi metropola koja će se održati u rujnu 2018. godine.

Olimpijada metropola je timsko natjecanje u četiri discipline: matematika, fizika, kemija i informatika. Svaki tim je sastavljen od osam učenika, po dva iz svake discipline. Cilj Olimpijade je kroz natjecanje povezati mlade ljude iz cijelog svijeta pružajući im mogućnost za razmjenu iskustava i stvaranja novih prijateljstva.

Brončane medalje su osvojili Luka Kraljević za fiziku, Dorian Granoša za informatiku, Ivor Vavra Plavšić i Antonio Magnabosco za kemiju te Tadej Petar Tukara za matematiku. Srebrom se okitio Filip Marijanović za fiziku dok je zlatni u informatici bio Josip Klepec.

Gradske vijesti - 2017.