clanak False

Prvi dan školske godine u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga

04.09.2017.
Na početka školske godine, jutros je gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnatelja Zlatka Stića i najbližih suradnika obišao Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga te je pozdravio njezine polaznike u sportskoj dvorani uoči prvih nastavnih sati, a nakon ljetne pauze.

Zaželjevši učenicima i učenicama uspješnu školsku godinu, gradonačelnik je naglasio da je zbog iznimna doprinosa svojih nastavnica i nastavnika Prirodoslovne škola Vladimira Preloga postala jedna od najboljih škola u Zagrebu te da joj je, između ostaloga, i zbog toga dodijeljena Nagrada Grada Zagreba 2017.

Ova je škola četvrta u gradu po broju učenika, a po mnogočemu je prva. Odanost djelatnika, ravnatelja, učenika i učenica te zavidni rezultati su dokaz da se marljiv rad i ljubav prema svojoj profesiji isplati, poručio je gradonačelnik te se osvrnuo na nadolazeće radove na objektima škole. Veseli me što ćemo uskoro postaviti solarne panele na krov sportske dvorane koje će, uz novu stolariju i fasade, učiniti školu energetsko učinkovitijom. Posebno se radujem što je u pripremi i dokumentacija za izgradnju dodatnog objekta s dvanaest učionica što će omogućiti prelazak u jednosmjenski rad, rekao je gradonačelnik Bandić.

Svi su učenici danas bez brige došli na nastavu, između ostaloga i zato što su im kroz programe Grada Zagreba osigurani besplatni udžbenici. Škola je potpuno spremna na novu školsku godinu i izazove koji nas očekuju. Mi smo jedina polivalentna škola u Zagrebu, dakle imamo i gimnazijska i strukovna usmjerenja, a bili smo i u jednome i u drugome među prvih pet u Hrvatskoj po broju upisa, rekao je ravnatelj Zlatko Stić.

Danas je 100 000 zagrebačkih učenica i učenika osnovnih i srednjih škola krenulo na nastavu. Ove je godine upisano oko 2 000 osnovaca više negoli lani, također smo ostvarili  1 400  upisa u prvi razred više negoli nas je osmaša napustilo. Sve su ovo pokazatelji da pronatalitetne mjere koje provodi Grad Zagreb već skoro dva desetljeća ostvaruju učinak, na što smo posebno ponosni. Svi skupa trebamo poslati poruku podrške djelatnicima naših škola jer bez njih nema  kvalitetne nastave, poručio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. 

Gradske vijesti - 2017.