clanak False

CB-radiooperatori povezali Slavnik, Učku i Sljeme

19.04.2017.

Prije 22 godine, 25. svibnja 1991., osnovano je Udruženja CB-radioklubova Hrvatske i Slovenije. Zajednički su ga osnovali CB-radioklub "Obala" iz Pirana, CB-radioklub "Dubrava" iz Zagreba i CB-radioklub "Opatija" iz Opatije.

U spomen na taj događaj i na Branimira Vlahovića, osnivača Udruženja, 25. i 26. svibnja 2013. održano je natjecanje CB-radiooperatora i CB-radioklubova Hrvatske i Slovenije pod nazivom "Zajedno od 1991." Odvijalo se u tri kategorije: kategorija CB-radiooperatora, kategorija mladeži i kategorija CB-radioklubova ili CB radioudruga.

Natjecateljske ekipe, koje su se javljale s tri planinska vrha – Slavnik, Sljeme i Učka, uspostavile su ukupno 2758 veza (CBRK "Obala" 857, CBRK "Dubrava" 1217 i CBRK "Opatija" 684).

Dvodnevnom manifestacijom željelo se što većem broju mladih osigurati međusobno druženje, natjecanje i upoznavanje, ali i ispitati (provjeriti) mogućnosti uspostavljanja veza na građanskom opsegu na veće udaljenosti u slučaju elementarnih nepogoda.

Organizatori nisu krili svoje zadovoljstvo što su se u natjecanje uključili brojni korisnici CB radijskih postaja s područja cijele Slovenije i velikog dijela Hrvatske.