clanak False

Karting klub "1" trostruki ekipni prvak Hrvatske u kartingu

19.04.2017.

Karting klub "1" (KK1), član Zagrebačkog karting saveza, već devetu godinu zaredom osvaja prvo mjesto u ukupnom plasmanu među 10 klubova koji su tih godina osvajali bodove u karting vožnjama. Protekle, 2012. godine, KK1 je u utrkama u četiri klase osvojio jedno prvo (William Mucak) i dva druga mjesta (Max Herendić i Ivan Žovan).

S obzirom na to da je u protekle tri godine (2010., 2011. i 2012.) tri puta uzastopno osvajao naslov ekipnog  prvaka Hrvatske, Hrvatski auto i karting savez (HAKS) je Klubu dodijelio Zlatnu plaketu. To priznanje predstavlja najvredniji trofej koji u RH može osvojiti neki auto ili karting klub. Osim toga, vozači nagrađenog kluba mogu formirati i timove koji se bore za plasman timova. U takvom natjecanju u 2012. godini pobijedio je "Kreator racing team" sastavljen od vozača KK 1. I član tog kluba, Kristijan Habulin, primio je posebno priznanje HAKS-a za postignute uspjehe na međunarodnoj automobilističkoj sceni.

Nagrade klubovima i pojedincima za prošlogodišnje uspjehe dodijeljene su 26. siječnja 2013. u hotelu Olympia u Vodicama, u sklopu već tradicionalne svečanosti kojom se, pod naslovom "Noć pobjednika", i formalno zaključuje godišnja automobilistička i karting sezona.

U ime trostrukog ekipnog prvaka Hrvatske, Zlatnu plaketu primio je tajnik KK1 i Zagrebačkog karting saveza Ivan Majdak (na slici).