clanak False

Maketari ZMMS-a uspješni na 11."Varteks kupu" u Varaždinu

19.04.2017.

Početkom prosinca, po prohladnom ali sunčanom zimskom danu, u Varaždinu je održan tradicionalni, sada već 11. po redu "Varteks kup", natjecanje u plastičnom maketarstvu za djecu, mladež i seniore. Organizirala ga je maketarska sekcija Autokluba Varteks u sportskoj dvorani varaždinske III. osnovne škole.

Ovogodišnji Kup okupio je velik broj juniora i seniora, natjecatelja iz maketarskih klubova diljem Hrvatske. Među njima je bilo i dvadesetak natjecatelja iz četiri kluba Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza: MMK "Savica", MK "Slavoljub Penkala", MK "David Schwarz" i MK "Rudi". Natjecali su se u kategorijama "zrakoplovi", "vojna vozila", "brodovi" i "diarame" i postigli vrlo zapažene rezultate.

Ekipe MK "Slavoljuba Penkale" i MK "David Schwarz" i ovaj su put bile među najboljima u kategoriji seniora, dok je ekipa MMK "Savica" bila najuspješnija u kategoriji juniora, osvojivši dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Organizator je svim natjecateljima juniorima darovao kutije s novim maketama, a svim klubovima dodijelio priznanja za sudjelovanje i čestitao na dobrim rezultatima i lijepom i sportskom ponašanju.

Zagrebački maketarsko-modelarski savez, koji je i ovaj put organizatoru pružio punu potporu angažirajući iz svojih redova suce, iskoristio je ovo zadnje ovogodišnje natjecanje kako bi sve sudionike pozvao da sudjeluju na 9. "Zagrebačkom kupu" u svibnju iduće godine.