clanak False

Sve veći interes učenika za fotografiju

13.06.2013.

Da zagrebački učenici (iznova) pokazuju sve veće zanimanje za fotografiju, pokazalo je i ovogodišnje, do sada treće po redu, međuškolsko natjecanje učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te izložba njihovih fotografija otvorena 6. lipnja 2013. u galeriji Vladimira Horvata (Trg žrtava fašizma 14) u Zagrebu.

Na natjecanju je sudjelovalo trideset učenika iz pet osnovnih (Trnjanska, O. Š. Jure Kaštelan. O. Š. SUVAG-a, O. Š. Antun Mihanović i O. Š. Sesvetska Sopnica) i pet srednjih škola (Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Grafička škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Škola za medicinske sestre Vinogradska), a na izložbi su izložene 64 od 105 njihovih pristiglih fotografija.

Učenici su samostalno izabirali radove snimljene na temu “Moj Zagreb”, a ocjenjivački sud, sastavljen od jedanaest renomiranih i nagrađivanih fotografa, odabrao je najbolje s obzirom na obrađenost teme, kvalitetu rada i tehnički pristup fotografiji.

Nagrade su, prema kriteriju najvećeg broja osvojenih bodova, dodijeljene u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Pojedinačna pobjednica "NAJ-NAJ fotka" i nositeljica malog pehara postala je učenica Paula Barac iz Osnovne škole Trnjanska, a za ukupnog pobjednika u ekipnoj konkurenciji i osvajača prelaznog pehara za školsku godinu 2012./13. proglašena je Osnovna škola Trnjanska.