clanak False

Godišnja izložba maketa i modela ZMMS-a

19.04.2017.

Ovogodišnji tradicionalni susreti zagrebačkih maketara i modelara održani su 14. i 15. prosinca u dvorani Mjesnog odbora Voćarska. U okviru dvodnevnih događanja članovi maketarskih i modelarskih klubova ZMMS-a postavili su izložbu maketa i modela.

 

U izložbenim vitrinama mogli su se razgledati i brojni modeli automobila iz različitih povijesnih razdoblja razvoja automobilizma, koje je izložila sekcija Autić-net Maketarskog kluba "David Schwarz" iz Zagreba, dok su mladi maketari iz MMK "Savica" ponosno predstavili svoje radove napravljene tijekom ovogodišnje maketarske škole.

 

U okviru susreta, MK "Slavoljub Penkala" je organizirao i sajam maketa, maketarskog pribora i alata na kojem se mogla nabaviti i maketarska stručna literatura kao i popularni maketarski časopisi, a svoju su ponudu izložile i specijalizirane trgovine iz Brežica, Ljubljane i Čakovca.

 

Istovremeno, na prostoru ispred dvorane posjetitelji su mogli uživati razgledavajući desetak dobro očuvanih i uređenih oldtimera – automobila WW buba iz Muzeja starodobnih automobila "Ferdinand Budicki" ili prateći upravljanje RC auto-modelima i zrakoplovnim modelima koje su demonstrirali modelari modelarskog kluba koji također nosi ime Ferdinanda Budickog.

 

Svečanom otvorenju izložbe maketa i modela 15. prosinca prisustvovali su i gosti, Madeleine Wolf, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i voditeljica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Krešimir Supanc, predsjednik Povjerenstva za utvrđivanje Programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.