clanak False

Izložba fotografija polaznika Centra "Ozana"

19.04.2017.

U Galeriji Vladimira Horvata Zagrebačke zajednice tehničke kulture (Trg žrtava fašizma 14), u ponedjeljak, 20. svibnja 2013., otvorena je zanimljiva, druga po redu izložba polaznika besplatnog tečaja digitalne fotografije koji je za članove udruge "Ozana" tijekom godine održavao Zagrebački foto kino savez u prostorima udruge.

"Ozana" je udruga osnovana radi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. O mladim i odraslim osobama s posebnim potrebama svakodnevno skrbi u svom dnevnom centru za rehabilitaciju i radne aktivnosti.

Suradnja Zagrebačkog foto kino saveza i udruge "Ozana" započela je prije nekoliko godina projekcijama zabavnih i edukativnih filmova u prostoru udruge u prigodi uskršnjih i božićnih praznika, a kasnije proširena organizacijom tečaja digitalne fotografije prilagođenog korisnicima.

Polaznici tečaja uspješno su savladali program rukovanja digitalnim fotoaparatom, ispravnog kadriranja i snimanja fotografija.

Pored fotografija snimljenih tijekom redovitih aktivnosti i izleta njezinih članova, na izložbi su izložene i fotografije snimljene pri otvorenju novog prostora Centra "Ozana".