clanak False

Učenici, studenti i poslijediplomanti primili stipendije Grada Zagreba

30.03.2021.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević danas je u zgradi Gradske uprave dodijelila 530 stipendija Grada Zagreba za školsku, odnosno akademsku 2020./2021. godinu.

Unatoč epidemiološkoj situaciji, a kako bi se ipak stipendisti Grada Zagreba predstavili, ovogodišnja je dodjela održana virtualno prijenosom uživo na stranicama Grada i na njegovim gradskim društvenim mrežama. Stipendije su dodijeljene u sedam kategorija i to za: izvrsnost, učenike deficitarnih zanimanja, pripadnike romske nacionalne manjine, učenike – buduće medicinsko osoblje, usmjerenja opće njege, srednjoškolce nagrađene na međunarodnom natjecanju, učenike i studente slabijega socijalnog statusa te učenike i studente s invaliditetom.

Čestitajući stipendistima na trudu, marljivosti i kvalitetnome radu, a što ih je i dovelo do stipendija, dr. sc. Pavičić Vukičević je obiteljima stipendista te je njihovim profesorima i nastavnicima zahvalila što su ih pratili na tome putu.

„Ove stipendije dolaze u prave ruke, u ruke najboljih učenika, studenata i doktoranada, onih koji su budućnost našega grada i naše zemlje u cjelini. A zadatak nas u Gradskoj upravi je da stvorimo uvjete za ostanak, zaposlenje i stanovanje te za stvaranje novih obitelji u Zagrebu i u Hrvatskoj. Znamo da nas neće razočarati i da će ugled grada i države ponosno pronositi u Hrvatskoj i u svijetu“, rekla je zamjenica te je svima čestitala nadolazeći Uskrs.

Pročelnica Ureda za demografiju Mila Jelavić je također čestitala dobitnicima te je istaknula da je broj stipendija u nekim kategorijama povećan. „Stipendije su od svih demografskih mjera najisplativija investicija, ne samo za Zagreb, nego i šire. Ulaganje u mlade ljude je temelj razvoja i budućnost grada i cjelokupnog društva“, rekla je pročelnica.

Također, stipendistima je čestitala Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Kako je ovogodišnja dodjela održana virtualno, izabrana su četiri dobitnika da u zgradi Gradske uprave osobno prime stipendije. Zamjenici gradonačelnika i Gradu Zagrebu prva je zahvalila učenica 3. razreda Gimnazije Tituša Brezovečkog Teuta Galošić pa je istaknula da će im svima ova stipendija pomoći u postizanju boljih rezultata i kvalitetnijeg školovanja. Sven Šimunović, student preddiplomskog studija pedagogije na Filozofskome fakultetu je naglasio da su ovogodišnji dobitnici izuzetno zahvalni Gradu Zagrebu i da im je velika čast primiti stipendije kao nagradu za svoj trud. „Stipendije za izvrsnost su veliki poticaj nama studentima i učenicima dobitnicima, ali i putokaz za stvaranje društva jednakih mogućnosti, a koji Grad Zagreb već dugi niz godina podupire“, rekao je.

Na uručenim stipendijama su također zahvalile Rajna Racs, studentica na poslijediplomskome studiju komparativne književnosti i Gloria Lekšić, studentica poslijediplomskoga doktorskog studija biomedicine i zdravstva na Medicinskome fakultetu.

Grad Zagreb je za sve vrste stipendija za 2021. u proračunu osigurao 38 000 000,00 kn.

Više o stipendijama Grada Zagreba

Stipendije Grada Zagreba za 2020./2021.


 

Gradske vijesti - 2021.