clanak False

14. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama

29.04.2021.
Obilježavanje Svjetskog dana plesa u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a u suradnji s domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba, tradicija je duga 14 godina. Svake godine na pozornicama kazališta svoja plesna umijeća pokaže više od 250 sudionika, osoba starije životne dobi.

Impresivan podatak o gotovo 3.000 sudionika tijekom svih ovih godina dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije. Istog dana obilježava se i Europski dan solidarnosti među generacijama stoga ova manifestacija čini idealan spoj solidarnosti i suradnje raznih dobnih skupina.

Svečanost obilježavanja Svjetskog dana plesa prošle godine nenadano je zaustavila globalna pandemija koja nas i ove godine onemogućava da ovaj važan dan za naše starije sugrađane obilježimo na - njima i nama - drag način. 

Stoga su korisnici domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba i ovogodišnji 14. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama obilježili simbolično, ali ponosno jedinstvenom plesnom točkom. Točno u podne 29. travnja 2021. korisnici su u domskim parkovima i na terasama uz stručno vodstvo zaplesali u ritmu pjesme „Zagreb, Amerika u malom“.

Ovom kratkom, ali značajnom akcijom na inicijativu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom poručujemo našim korisnicima da i u ovim bremenitim vremenima brinemo o njima znajući koliko im je ova manifestacija važna i draga, uz poruke nade i vjere da dogodine plešemo na tradicionalni način bez socijalne distance i strogih epidemioloških mjera.

Gradske vijesti - 2021.