clanak False

Poziv na manifestaciju Dan otvorenog trga

Danas u 11 sati, na Trgu maršala Tita, u sklopu manifestacije Dan otvorenog trga, svečano će biti predstavljena nova zgrada Muzičke akademije.

30.09.2014.

U organizaciji Grada Zagreba i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, danas u 11 sati, na Trgu maršala Tita, u sklopu manifestacije Dan otvorenog trga, svečano će biti predstavljena nova zgrada Muzičke akademije.

Za građane je organiziran cjelodnevni program, a svečanost će započeti pozdravnim govorima gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, dekana Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu prof. Dalibora Cikojevića, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Alekse Bjeliša, zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr.sc. Roka Andričevića i predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića.

Prvi put u povijesti devet institucija smještenih na zagrebačkom Trgu maršala Tita – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu sa svojim trima sastavnicama- Akademijom dramske umjetnosti, Muzičkom akademijom i Pravnim fakultetom, Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski školski muzej, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna i Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO, istodobno građanima otvaraju svoja vrata. U bogatom umjetničkom programu pridružuju im se glazbenici Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a i članovi Zbora HRT-a, te niz istaknutih hrvatskih umjetnika.

Dan otvorenog trga završit će koncertom Zagrebačke filharmonije ispred nove zgrade Muzičke akademije.


Gradske vijesti - 2014.