clanak False

Press konferencija_Najavljen sajam Proizvodi hrvatskog sela

Od 26. do 28. ožujka, u Boćarskom domu Zrinjevac, održavat će se 9. sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela, koja će okupiti oko 370 izlagača iz cijele Hrvatske.
25.03.2010.

Od 26. do 28. ožujka, u Boćarskom domu Zrinjevac, održavat će se 9. sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela, koja će okupiti oko 370 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih je trećina iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Najavljeno je to na konferenciji za novinare, koju su organizirali Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Agrarno savjetovanje d.o.o., a kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.

Istaknuvši da je uspjeh, postignut u prethodnih osam godina dovoljna motivacija za nastavak ove manifestacije, gradonačelnik Bandić je pozvao sugrađane i posjetitelje Zagreba da ovaj vikend dođu u Boćarski dom i uoči Uskrsa kušaju ili kupe proizvode kakve ne možemo naći u trgovinama.

Kako je istaknuo pročelnik Ureda za poljoprivredu Emil Tuk, temeljni ciljevi Sajma ostali su isti - omogućiti posjetiteljima degustaciju i kupnju tradicijskih, domaćih, autohtonih proizvoda koji se ne mogu naći drugdje na tržištu, a posebno je istaknuto da su mnogi mali privatni proizvođači protekle godine opstali upravo zahvaljujući sajmu.
Spomenimo i to, da je za ovu godinu, osim hrane, pića, tradicijskih obrta i nastupa kulturno umjetničkih društava i tamburaških sastava, najavljena i posebno atraktivna izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja i Bambino kup (natjecanje mladih uzgajivača teladi).

Ovogodišnjem se Sajmu pridružio i Hrvatski Caritas koji će predstavljati kampanju Nula siromaštva (Zero Poverty), radi prikupljanja milijun potpisa za ukidanje dječjeg siromaštva u Europi, osiguranja minimalne socijalne zaštite te povećanja socijalnih, zdravstvenih i drugih usluga. Svi posjetitelji Sajma imat će priliku potpisati peticiju, a kao poticaj proizvođačima i sudionicima Sajma na sudjelovanje u ovoj akciji, Grad Zagreb i Agrarno savjetovanje donirat će proizvode sa sela u vrijednosti 10.000 kuna .

VIŠE… 

Vezane vijesti: Gradonačelnik potpisao peticiju "Nula siromaštva"

 


Gradske vijesti - 2010.