clanak False

Prezentacija projekta Uči - radi - upoznaj

Danas je javnosti predstavljen EU projekt Uči – radi - upoznaj, kojeg je Grad Zagreb prijavio na natječaj Program za cjeloživotno učenje.
25.10.2013.

Danas je u zgradi gradske uprave javnosti predstavljen EU  projekt Uči – radi - upoznaj, kojeg je Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Ured gradonačelnika prijavio na natječaj Program za cjeloživotno učenje – Leonardo da Vinci-Mobilnost-Osobe na tržištu rada.

 

Projekt je zamišljen na način da prvo pozovemo mlade i pripremimo ih za dvomjesečni boravak u Njemačkoj, gdje će u izabranim tvrtkama u Műnchenu, Stuttgartu i Frankfurtu usavršavati svoja zanimanja, naglašeno je na prezentaciji. Nadalje, svi mladi od 19 do 35 godina, koji imaju završenu srednju školu ili kojima je ostao jedan, dva ispita do kraja na fakultetu te imaju znanje njemačkog jezika mogu se prijaviti na natječaj koji će biti objavljen u Večernjem listu 29. listopada.


Ovim projektom želi se pojačati mobilnost i konkurentnost mladih osoba na hrvatskom i europskom tržištu rada, a cilj mu je izjednačavanje stručnih i jezičnih kompetencija mladih iz Hrvatske sa vršnjacima iz Njemačke/EU, stjecanje dodatnih vještina za bolju konkurentnost na tržištu rada te razvoj multikulturalnosti i mobilnosti radne snage na hrvatskom i europskom tržištu rada.


Partneri u ovom projektu su Obrtničko učilište Zagreb, HZZ – Područna služba Zagreb, Savez nezaposlenih Hrvatske, ACLI-Selbsthilfewerk fűr Interkulturelle Arbeit e. V – Stuttgart, Volkshochschule fűr den Landenkreis Regen – Regen i Kroatische Wirtschaftsvereinigung Deutschland – Frankfurt.


Nadamo se da će mladi prepoznati vrijednost ovog projekta, naglasili su predstavnici partnera projekta, koji su uvjereni da će si mladi sa svojim stečenim znanjem u Njemačkoj, povratkom u Zagreb olakšati put ka novom zapošljavanju.


U ime Grada prezentaciji su prisustvovali: posebna viša savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Biserka Bucković, pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov, voditelj projekta Andrija Petrović te drugi predstavnici mjerodavnih ureda. Prezentaciji su također prisustvovali i predstavnici partnera projekta: - predsjednik - Krotische Wirtschaftvereinigung Deutschland (KWV) Mario Šušak, ravnatelj Obrtničkog učilišta Zagreb Dražen Maksimović, HZZ - Područna služba Zagreb Marija Halić i Krunoslav Knežević i predsjednica Saveza nezaposlenih Hrvatske Jeniseja Fištrek. 

 

Prezentaciju, možete pogledati ovdje.


 


Gradske vijesti - 2013.