clanak False

Psihijatrijska bolnica Sv. Ivan dobila novi odjel

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio Odjel IIIa Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru.

14.01.2014.


Prije tri dana otvorili smo vrtić, jučer školu, danas smo na otvorenju ovog značajnog zdravstvenog objekta, a za par dana otvorit ćemo Francuski paviljon, rekao je jutros gradonačelnik Milan Bandić u prigodi otvorenja Odjela IIIa Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru. 

Usprkos kriznim vremenima u kojima živimo, sagradili smo moderno opremljen Odjel koji će moći primiti 50 do 60 pacijenata na bolničko liječenje, jer ljudi trebaju biti zbrinuti i treba im kvalitetna medicinska skrb, naglasio je gradonačelnik, istaknuvši da je gradnjom ovog i drugog objekta koji se dovršava, podignut standard bolnice Sv. Ivan, ali i standard zagrebačkog i hrvatskog zdravstva. 

Otvorenje suvremenog objekta od 4.224 m2, u čiju je izgradnju i opremanje Grad Zagreb uložio 18.328.487,41 kn, za sve nas je velik događaj, naglasio je ravnatelj Bolnice Mate Mihanović. Kroz ovaj pothvat došli su do izražaja solidarnost, suosjećanje, etika i moral, a primjer za sve to je gradonačelnik Milan Bandić. Osim prepoznavanja potrebe, gradonačelnik je i aktivno sudjelovao u gradnji obilazeći barem jednom mjesečno gradilište, kako bi se uvjerio da radovi teku prema plan, dodao je ravnatelj uz zahvalu na suradnji i potpori Gradskom uredu za zdravstvo i Upravi Bolnice. 

U novom bolničkom objektu bit će smješteni: Odjel za psihoterapijsko i socioterapijsko liječenje te ranu intervenciju kod psihotičnih poremećaja i graničnih stanja, Odjel za psihoterapijsko liječenje afektivnih, anksioznih i disocijativnih poremećaja te poremećaja ličnosti, Dnevna bolnica za psihotične poremećaje i Dnevna bolnica za nepsihotične poremećaje. 

U svakoj dnevnoj bolnici bit će po 30 mjesta, a na dva odjela ukupno 59 kreveta za bolničko liječenje. Organizirana je i jedinica intenzivnog liječenja s osam kreveta, kao i dvije jednokrevetne i dvije dvokrevetne sobe za pacijente s tjelesnim invaliditetom.


Gradske vijesti - 2014.