clanak False

Novogodišnje primanje za Diplomatski zbor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priredio je večeras u palači Dverce tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora.
21.01.2014.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, priredio je večeras u palači Dverce tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH, predvođene apostolskim nuncijem Alessandrom D'Erricom.


Zahvalivši gostima na prošlogodišnjoj uspješnoj suradnji, gradonačelnik Bandić naglasio je da je povijesno i dugoročno gledano najznačajniji politički događaj u 2013. godini za hrvatsku metropolu, kao i za cijelu našu zemlju bio 1. srpnja, priključenje Republike Hrvatske Europskoj uniji, zacijelo najsloženijoj i najuspješnijoj državnoj zajednici u povijesti čovječanstva. Članstvo u EU, slikovito znači ulazak u veliku utakmicu: gospodarsku , znanstvenu, umjetničku, odnosno utakmicu i proces koji će svojim građanima osigurati veće slobode i bolji životni standard.


Poznajući sve vas iz naših čestih radnih, službenih i prijateljskih susreta, uvjeren sam da ćemo i nadalje predano raditi na ostvarivanju naših zajedničkih ideala: mira i napretka, boljitka i blagostanja, izgradnji demokracije i plodonosnije međunarodne suradnje rekao je gradonačelnik te im zaželio puno uspjeha u zahtjevnoj i odgovornoj diplomatskoj misiji.


U ime Diplomatskog zbora na prijemu u reprezentativnoj gradskoj palači, zahvalio se apostolski nuncij Allesandro D'Errico.

 

Visoki gost osvrnuo se na proteklu godinu izdvojivši također ulazak Republike Hrvatske u EU kao krunu uspjeha. Naglasio je da diplomatski zbor sa pažnjom prati gradonačelnikov rad, ali i uspjehe u Gradu te gradonačelniku čestitao na novom osvojenom mandatu i istaknuo kako je uvjeren da će i dalje uspješno surađivati. 
 


Gradske vijesti - 2014.