clanak False

Predstavnici Europske skautske uprava kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić primio je predstavnike Europske skautske uprave, najvišeg upravnog tijela Europske regije Svjetske organizacije skautskog pokreta.
07.03.2014.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je predstavnike Europske skautske uprave (Europea Scout Committee), najvišeg upravnog tijela Europske regije Svjetske organizacije skautskog pokreta koji, kao gosti Saveza izviđača Hrvatske u Zagrebu borave od 6. do 9. ožujka u povodu održavanja sjednice Uprave (prvi puta izvan Brisela ili Ženeve). 

Ovi sastanci ujedno su i potpora Europske skautske uprave hrvatskim izviđačima, čime Uprava daje priznanje Savezu za rezultate u radu s djecom i mladima, istaknuo je J. Rasmussen, predsjednik Europske izviđačke zaklade.
Zahvalivši gradonačelniku što je našao vremena za susret s njima, gosti su ga izvijestili o funkcioniranju Skautskog pokreta koji datira iz 1907. godine i okuplja više od 40 milijuna članova u 162 zemlje svijeta, dok Hrvatska ima oko 3300 članova.
Prema riječima Željka Roglića, predsjednika Saveza izviđača Hrvatske cilj im je privući još mladih ljudi u izviđače i odgojiti ih u zdrave, sposobne, snalažljive, samostalne te aktivne članove zajednice, koji ujedno promiču vrijednosti i kulturu svoje zemlje.


Gradske vijesti - 2014.