clanak False

Dodijeljeni gradski vrtovi u GČ Stenjevec

U novouređenom gradskom vrtu na području GČ Stenjevec, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je 231 novi Ugovor za korištenje vrtnih parcela.

 

18.04.2014.

 

U novouređenom sedmom po redu gradskom vrtu u ulici Stenjevec, na području GČ Stenjevec, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u društvu zamjenice pročelnika GU za poljoprivredu i šumarstvo Biserke Petošić uručio 231 novi Ugovor za korištenje vrtnih parcela.


Riječ je o projektu gradski vrtovi koji građanima omogućava korištenje obradivog zemljišta u svrhu proizvodnje hrane, začinskog bila i cvijeća za vlastite potrebe. Do sada su vrtovi otvoreni na području GČ Novi Zagreb istok (dva vrta), GČ Novi Zagreb zapad, GČ Pešćenica – Žitnjak, GČ Sesvete i na području GČ Trnje.


Ovo je najljepši gradski vrt koji smo do sada napravili i zato ovaj standard koji smo ovdje postigli moramo čuvati, može biti samo ljepše od ovoga rekao je zagrebački gradonačelnik. Do kraja ljeta u gradu Zagrebu planiramo još 1000 vrtnih parcela, a do kraja godine oko 3000 parcela, kako bi ljudi mogli što korisnije provoditi svoje vrijeme na svježem zraku.


Kako se čulo, za 24. travnja planirana je nova objava javnog poziva za preostale 172 vrtne parcele u Ulici Stenjevec na područje GČ Stenjevec i za novih 55 vrtnih parcela na lokaciji Ulica Rimski put u naselju Prečko. 

 


Gradske vijesti - 2014.