clanak False

Grad Zagreb sudjeluje u globalnoj inicijativi Microsoft CityNext

Gradonačelnik Milan Bandić i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković potpisali su Sporazum o suradnji na projektu CityNext.
10.06.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić i direktor tvrtke Microsoft Hrvatska, Ivan Vidaković potpisali su danas u Gradskoj upravi Sporazum o suradnji na projektu CityNext
čime je učinjen prvi korak prema korištenju naprednih tehnoloških rješenja za ostvarivanje razvojnih ciljeva Zagreba i njegovo prerastanje u grad budućnosti. 

Cilj potpisivanja Sporazuma o suradnji Grada Zagreba i Microsofta Hrvatska je poboljšanje kvalitete svakodnevnog života građana. Sudjelovanjem u projektu, Grad će započeti procese unaprjeđenja regionalne konkurentnosti i privlačenja investicija najmodernijim tehnološkim rješenjima. Kako se čulo, projekt će pomoći u kreiranju kvalitetnijega odnosa s građanima, sustava obrazovanja i zdravstvene skrbi te novih tvrtki i radnih mjesta, ali i u poticanju inovacija. 

Cilj nam je da, kao i mnoge druge europske metropole, iskoristimo sve poslovne potencijale i velike investicijske mogućnosti što nam Zagreb pruža. Napredak je moguć jedino uz usvajanje modernih tehnologija. Na taj nam se način otvara prostor za unaprjeđenje sustava odnosa s našim građanima kojima bismo svakodnevno bili na usluzi i s njima u vezi, sve sa svrhom ostvarivanja svih razvojnih ciljeva, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić dodavši da je sada samo nebo granica. 

Gradovi svijeta, pa tako i Zagreb, rastu brže nego li ikada prije te postaju ekonomska i kulturna središta što pokreću globalne ekonomske i ekološke promjene. Upravo zato je nužno implementirati tehnologije što će procese gradske uprave i javnih institucija učiniti efikasnijima i što će poboljšati kvalitetu života građana, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska. 

Koristeći ove usluge, grad može smanjiti troškove, povećati učinkovitost i produktivnost te uključivati građane u ove procese na inovativne načine. Građane, zaposlenike te poduzetnike očekuju povezanost s gradskim uslugama na različite načine.


Gradske vijesti - 2014.