clanak False

Potpisivanje Ugovora između Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković

Gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, i ravnatelj Tome Antičić, u ime Instituta Ruđer Bošković, potpisali su Ugovor o sudjelovanju u Projektu.
10.07.2014.

 

Jutros su u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, i ravnatelj Tome Antičić, u ime Instituta Ruđer Bošković, potpisali Ugovor o sudjelovanju u projektu Evolucijska sistemska biologija višestaničnog ponašanja kod bakterija. 

Drago mi je da danas na nacionalni Dan Nikole Tesle možemo demonstrirati odnos Gradske uprave prema znanosti. Zadaća svake odgovorne uprave je da prati što se događa u znanosti, a posebno što se događa u institucijama kao što je Ruđer Bošković, kao i da to aplicira i primijeni i u praksi, rekao je gradonačelnik Bandić. 

Ravnatelj Antičić je istaknuo kako su Grad Zagreb i Institut uvijek izvrsno surađivali, a potpisivanjem Ugovora suradnja je otišla korak dalje: Grad Zagreb je sufinanciranjem ovog projekta prepoznao ono najbolje na Institutu, a rezultati projekta su jednako važni i za Grad Zagreb i Institut, kao i za svjetsku znanost. 

Kako je objasnio voditelj projekta dr.sc. Tomislav Domazet Lošo, bakterijski biofilmovi uzrokuju velike probleme u cjevovodima na javnoj, te industrijskoj infrastrukturi, a ovaj projekt će, osim vrijednih znanstvenih fundamentalnih rezultata, dati mogućnost i primjene u praksi.
U Hrvatskoj svi načelno podržavaju znanstvenu izvrsnost, međutim konkretne pomoći vrlo rijetko imamo. Zahvaljujem se gradonačelniku i njegovom timu jer su prepoznali značaj i znanstvenu vrijednost projekta, ne samo na nacionalnoj, već i međunarodnoj razini, i dali konkretnu podršku, dodao je Domazet Lošo. 

Kako se čulo, vrijednost projekta je nešto manja od milijun kuna, i ovo je samo prvi dio suradnje između Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković. 

Uz gradonačelnika, potpisivanju Ugovora su prisustvovali Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo, Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Miro Laco, pročelnik Ureda Gradonačelnika.


Gradske vijesti - 2014.