clanak False

Svako dvorište ima svoju priču…

U nazočnosti gradonačelnika i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld, predstavljena je nova gornjogradska kulturno-turistička atrakcija - projekt Dvorišta.
16.07.2014.

 

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld, javnosti je predstavljena nova gornjogradska kulturno-turistička atrakcija, projekt Dvorišta, organizatora Slavice Olujić Klapčić i Vedrana Galića, koji su manifestaciju realizirali uz potporu Grada i Turističke zajednice grada Zagreba.


U sklopu projekta Dvorišta – Svako ima svoju priču kojim se obogaćuje turistička ponuda Grada Zagreba i predstavlja dosad neiskorišteni potencijal Gornjega Grada, Zagrepčani i njihovi gosti moći će od petka, 18. srpnja do nedjelje, 27. srpnja posjetiti četiri dvorišta u sjevernom dijelu Gornjega Grada: dvorište palače Balbi u Demetrovoj ulici 11, dvorište palače Erdody-Drašković u Opatičkoj ulici 29, zatim dvorište Atelijera Meštrović u Mletačkoj ulici 8 te jedno privatno dvorište, ono u vlasništvu obitelji Milovac na adresi Opatička ulica 19.


Ovim projektom ponovo se otkriva i afirmira kulturno-povijesna matrica Gornjega grada i turistička ponuda Grada Zagreba, istaknuo je zagrebački gradonačelnik, obećavši da će jednu večer zasigurno ponovo navratiti u jedno od otvorenih dvorišta.


Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld dodala je da je realizacijom ovog projekta zagrebačko ljeto postalo još bogatije, podsjetivši okupljene da je Zagreb prepun iznenađenja koje trebamo pokazati kako turistima, tako i našim sugrađanima.


Posebno želim zahvaliti TZGZ-u koja je podržala i prepoznala ovaj projekt te našim domaćinima u svakom dvorištu, jer je ipak bila potrebna jedna velika doza hrabrosti i povjerenja pustiti javnost u svoja dvorišta i svoju intimu ovih desetak dana, koliko traje projekt, istaknula je organizatorica Olujić Klapčić.

Zahvali se pridružio i Vedran Galić, koji je objasnio kako je ovo prvi put da se gornjogradska dvorišta otvaraju najširoj populaciji te da će se od 18,00 sati do ponoći, u jedinstvenim ambijentima ovih povijesnih dvorišta moći čuti ugodna glazba, probati poneki ukusni zalogajčić i piće, zabaviti se i uživati u opuštenoj atmosferi. Ovaj projekt za cilj ima da sami shvatimo što posjedujemo, da shvatimo koliko vrijednosti imamo u Zagrebu, koliko imamo neotkrivenih bisera i kad osvijestimo domicilno stanovništvo, moći ćemo to na najbolji način prezentirati i svim turistima, zaključio je.


Kako se čulo, predotvorenje manifestacije Dvorišta održat će se sutra, 17. srpnja, besplatnim koncertom Zagrebačkog orkestra mladih u Atriju Klovićevih dvora pod nazivom Mozart u vrtu.


Gradske vijesti - 2014.