clanak False

Uoči Zagrebačkog maratona predstavnici Zagrebačkog atletskog saveza kod gradonačelnika

U povodu 23. zagrebačkog maratona što će se održati 12. listopada, gradonačelnik Bandić primio je predstavnike  Zagrebačkog atletskog saveza.
23.09.2014.

U povodu 23. zagrebačkog maratona što će se održati 12. listopada s početkom u 10 sati, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je Marka Jakopovića i Franju Kordića, predsjednika i tajnika Zagrebačkog atletskog saveza. 

Gosti su gradonačelnika izvijestili o završnim pripremama za ovo etablirano sportsko natjecanje što svake godine okuplja sve veći broj sportaša i rekreativaca, a promovira Zagreb, sport i zdravo življenje.
 
Trčanje je postalo jako popularan sport zadnjih nekoliko godina u Zagrebu i Hrvatskoj, postoji velik broj škola trčanja i zato očekujemo da će ovogodišnji Maraton privući još veći broj sudionika, jer on više nije samo sportski događaj već je i turistička atrakcija, rekao je predsjednik Saveza Marko Jakopović. 

Kao i prijašnjih godina sudionici će se natjecati u tri kategorije – u maratonu od 42, polumaratonu od 21 te u utrci za građane od pet kilometara. Start i cilj su, već uobičajeno na Trgu bana Jelačića, a trči se prema istoku, Jurišićevom, Martićevom i Vlaškom do Dupca pa natrag prema zapadu istim putem preko Trga bana Jelačića, Ilicom, do Selske. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug. 

Utrka građana održava se na istoj stazi, ali počinje pet minuta nakon maratona i polumaratona. 

Prijave se primaju putem web obrasca www.zagreb-marathon.com ,odnosno 11. i 12. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića.


Gradske vijesti - 2014.