clanak False

Susret gradonačelnika Mainza i Zagreba u palači Dverce

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce gospodarsku delegaciju Grada Mainza, na čelu s gradonačelnikom Michaelom Eblingom.
29.09.2014.

 

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u palači Dverce gospodarsku delegaciju Grada Mainza, na čelu s gradonačelnikom Michaelom Eblingom. 

Čast mi je da mogu primiti kolegu Michaela Eblinga. Od 1967. traje prijateljstvo između Zagreba i Mainza, 47 godina, to godi, ali i obavezuje, rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka, dodavši kako će večeras zajedno s delegacijom Mainza prisustvovati svečanoj večeri koju organizira humanitarna udruga Kuhari bez granica-Renato, a sav prihod iskoristit će se za kupnju aparata za ultrazvuk srca za djecu.
Nakon večere, svi ćemo posjetiti i zabaviti se na Bundekfestu, a sutra ujutro ćemo po želji gradonačelnika Eblinga obići tržnicu Dolac, zaštitni znak ovog grada, dodao je gradonačelnik. 

U ime delegacije Mainza zahvaljujem i velika mi je čast što nas je primio cijenjeni kolega, gradonačelnik Bandić, rekao je gradonačelnik Ebling. Ovo mi je prvi službeni posjet gradu Zagrebu, a u našoj delegaciji su predstavnici gospodarske komore i drugi ugledni gospodarstvenici te predsjedatelj društva Njemačko-hrvatskog prijateljstva jer namjeravamo razgovarati o pokretanju konkretnih projekata.
Važno je upoznati život jednog takvog prekrasnog grada kao što je Zagreb i stoga me raduje što nas je gradonačelnik Bandić pozvao na Bundekfest jer je to ujedno i prigoda da još više učvrstimo i proširimo naše prijateljstvo
, dodao je gradonačelnik Ebling. Nadam se da ću uskoro imati priliku ugostiti gradonačelnika Bandića u Mainzu.


Gradske vijesti - 2014.