clanak False

Simbolično otvorena Osnovna škola u naselju Iver

Prigodnom svečanošću jutros je simbolično otvorena nova Osnovna škola Iver u istoimenom naselju Sesvetskog Kraljevca.
16.10.2014.


Prigodnom svečanošću jutros je simbolično otvorena nova Osnovna škola Iver u istoimenom naselju Sesvetskog Kraljevca, a vrpcu su, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem, prerezala dva prvašića. 

Jako sam sretan što smo danas ovdje i što ove godine otvaramo još jednu osnovnu školu, jednu od najmodernijih u Hrvatskoj, u kojoj će se nastava odvijati u jednoj smjeni, rekao je gradonačelnik, najavivši otvorenje sportske dvorane i bazena u sklopu škole za siječanj 2015. 

Naš cilj sljedećih godina je postići to da se u svim zagrebačkim školama nastava odvija u jednoj smjeni i, bez obzira na krizno razdoblje, mi ćemo naći načina da to ostvarimo. Grad Zagreb biti će prvi i jedini grad u Hrvatskoj koji će imati takav standard, istaknuo je gradonačelnik. Izdvojili smo 60-ak milijuna kuna (bez PDV-a) za izgradnju i opremanje ove škole i pripadajuće sportske terene, što je veliki novac, pogotovo u ovim teškim vremenima, ali to je Zagreb, mi smo takvi, uvijek nađemo načina da realiziramo važne projekte.
 
Ravnateljica Katarina Rajković izrazila je zadovoljstvo zbog uvjeta rada u novom, moderno opremljenom objektu koji ima 17 učionica i 13 kabineta. Imamo 208 učenika i 37 djelatnika, a rad u jednoj smjeni velika je prednost jer djeci ostaje više vremena za slobodne aktivnosti i druženje s roditeljima. Vrlo smo zahvalni gradonačelniku i gradski službama na razumijevanju, suradnji i trudu, koji su rezulirali time da djeca stječu znanje u jako dobrim uvjetima, koji i učiteljima pružaju veće i raznolikije mogućnosti, naglasila je ravnateljica.


Gradske vijesti - 2014.