clanak False

Otvorena Srednja škola Jelkovec

Nakon vrtića i osnovne škole, u Jelkovcu je danas simbolično otvorena nova, moderna i suvremeno opremljena srednja škola.
17.10.2014.

 

 

Nakon vrtića i osnovne škole, u Jelkovcu je danas simbolično otvorena i srednja škola. U modernom i suvremeno opremljenom objektu od početka tekuće školske godine obrazuje se gotovo 500 budućih elektrotehničara i tehničara za računalstvo kojima je dobrodošlicu zaželio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara.


Prije sedam, osam godina ovdje je bila ledina ali mi smo već tad sanjali da će Jelkovec postati grad u gradu i naselje po mjeri čovjeka, istaknuo je zagrebački gradonačelnik te najavio da će za dva mjeseca biti gotova dvorana, igrališta te zatvoreni bazen, sve u sklopu škole. Ponovio je i da su sljedeći veliki projekti u Jelkovcu gradnja crkve te dogradnja dječjeg vrtića i naglasio da, zahvaljujući inicijativi Udruge Novi Jelkovec, od početka rujna prometuje i direktna autobusna linija do Glavnog kolodvora. Ovo ljeto investirali smo 450 milijuna kuna u obrazovanje, zaključio je gradonačelnik objasnivši da je u ovaj objekt ukupno uloženo više od 125 milijuna kuna.


Ravnateljica Draženka Ćutura zahvalila je gradonačelniku: Točno prije godinu dana obećali ste nam da ćemo sljedeću školsku godinu početi u novoj zgradi. Vi ste svoje obećanje ispunili a sad je red na nama da nastavimo stvarati budućnost obrazujući mlade generacije u području elektrotehnike i računalstva. Ravnateljica je dodala i da školu ukupnog kapaciteta za 600 učenika, trenutno pohađa 480 učenika u 18 odjeljenja, a zaposleno je 56 djelatnika. U dvokatnici površine 4.554 m2 nalaze se 24 učionice i 14 kabineta, knjižnica i čitaonica, zbornica i uredi, a kako je rekla ravnateljica Ćutura, škola će s izgrađenim sportskim dijelom i postojećom gradskom knjižnicom, činiti sam centar naselja kojim će dominirati znanje, kultura i sport.


Okupljene učenike i uzvanike pozdravio je i ministar Mornar, a školu je blagoslovio župnik Župe Sv. Ivana Pavla II iz Jelkovca vlč. Josip Horvat.

 

 

Galerija fotografija


Gradske vijesti - 2014.