clanak False

Zimska služba spremno dočekala snijeg

U bazi Zimske službe na Žitnjaku, na konferenciji za novinare zaključeno da je Zagreb spremno dočekao snijeg.
28.12.2014.

(www.zagreb.hr / www.zna.hr) - U povodu snježnog nevremena koje je u noći sa subote na nedjelju zahvatilo Zagreb i okolicu, u glavnoj bazi Zimske službe održana je konferencija za novinare koju su, zajedno sa suradnicima, održali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika dr.sc. Sandra Švaljek, predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor i zamjenik Operativnog stožera Zimske službe Alen Gospočić.

Oborine su počele jučer oko 22,00 sata, intenzivno sve ekipe, njih 227, noćas i danas cijeli dan te slijedeću cijelu noć čistit će snijeg. Sutra očekujemo da će grad bit u potpunosti normaliziran i da će svi sugrađani moći na posao i na svoja odredišta. Još je sto ekipa išlo na brdske linije, a ono što je najbitnije da sve autobusne i tramvajske linije rade besprijekorno - rekao je Alen Gospočić dodavši da je potrošeno 1200 tona soli. 

Napravila sam nekoliko krugova po raznim kvartovima u gradu, ceste su stvarno dobro očišćene isto tako i nogostupi i ono što je jako važno pristupi birališnim mjestima su očišćeni. Građani mogu izaći na izbore bez ikakve bojazni da će slomit nogu ili ruku po putu tako da sve dobro funkcionira - ocijenila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek pohvalivši i sugrađane: Vozeći se Zagrebom vidjela sam puno naših sugrađana koji su uzeli svoje lopate čiste parkirališta i ulaze pred zgradama.Njima svaka pohvala, očito su slušali vremensku prognozu i pridružili se našoj zimskoj službi u čišćenju grada. 


Gradske vijesti - 2014.