clanak False

Kroz Dan otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb studenti ohrabreni za ulazak u poduzetništvo

18.05.2018.
Dan otvorenih vrata koji se 18. svibnja 2018.  godine održao u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu okupio je studente, njihove profesore i poduzetnike. Kroz sadržajan program studenti su bili upoznati s mogućnostima za ulazak u poduzetništvo. Ovaj događaj organiziran je  kao networking aktivnost u okviru projekta „ StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“.
Događaj je bio realiziran kroz tri cjeline. U prvom dijelu programa stručnjaci iz Razvojne agencije Zagreb mlade su upoznali s mogućnostima pripreme i ulaska u poduzetništvo. Naglasak je bio stavljen na prikupljanje financijskih sredstava za početak poduzetničkog puta. U tome smislu predstavljene su mogućnosti financiranja kroz Potpore za samozapošljavanje, EU fondovi i crowdfunding kampanje. Detaljno je prezentiran i projekt „ StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“ kroz koji će do lipnja 2019. godine biti opremljeno šest laboratorija koji će na raspolaganju biti startup i akademskoj zajednici. Kako bi učili na konkretnim primjerima te saznali kako se s tržišnim izazovima nose sada već uspješni startupovi, svoja iskustva su podijelili predstavnici tvrtki Bagizzmo i Gamechuck koji svoja inovativna rješenja razvijaju kroz Tehnološki park Zagreb.
Po završetku prvoga dijela studenti su prošetali hodnicima Tehnološkog parka i zavirili u urede startupova  Baggizmo, DiVan, Frames Page, Gamechuck, Hubbig, Mikrotvornica, Pinecone , Pulsar Labs, Recogno, RIGPRO, TalentLyft, Trakbar, VR Pole i 2Click Solutions, te iz prve ruke saznali što rade, koje inovativne proizvode razvijaju i kako svoje proizvode plasiraju na tržište.
Dan otvorenih vrata zaključen je panel diskusijom na temu prikupljanja znanja potrebnih za poduzetničku izvrsnost. Kroz zanimljivu i energičnu raspravu svoja razmišljanja razmijenili su sveučilišni profesori s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Veleučilište VERN', startupovi  TalentLyft i Zagreb Time Trave te studenti koji već sada rade na realizaciji svojih poduzetničkih ideja.
Uvjereni smo kako će danas stečena znanja i iskustva pridonijeti uspješnoj realizaciji poduzetničkih ideja studenata koji su sudjelovali u poticajnom programu Dana otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb.
Organizacija događaja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Projekt Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje novog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. Razvojna agencija Zagreb - TPZ d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.
 

Aktualno