clanak False

Besplatan prijevoz prema sadašnjim uvjetima do 1. srpnja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem zatražili su, danas, od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića i direktora podružnice ZET-a Dubravka Baričevića, da produže valjanost postojećeg sustava besplatnoga javnog prijevoza do 1. srpnja 2011.
26.04.2011.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem zatražili su, danas, od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića i direktora podružnice ZET-a Dubravka Baričevića, da produže valjanost postojećeg sustava besplatnoga javnog prijevoza do 1. srpnja 2011.:

Dana 1. svibnja 2011. stupa na snagu dio Odluke o socijalnoj skrbi, što ju je Skupština Grada Zagreba donijela 20. prosinca 2010., a kojom je, između ostaloga, uređeno i pravo na besplatan javni gradski prijevoz za određene kategorije naših sugrađana.

Kako je naša procjena da će skoro 250 tisuća naših sugrađana uživati tu beneficiju, odnosno, pravo na besplatni prijevoz, a za ostvarenje toga prava neophodno je prikupiti veći broj dokumenata, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje MUP – Policijska uprava Zagrebačka, građani nisu u mogućnosti iste prikupiti u zadano vrijeme, odnosno, do 30. travnja.

S obzirom na to da se radi o tako velikom broju korisnika – naših sugrađana, zahtijevamo od vas da im omogućite prijevoz prema sadašnjim uvjetima do 1. srpnja 2011.,  kako bi sugrađani od toga dana u cijelosti mogli koristiti svoje pravo sukladno Odluci od 20. prosinca 2010.


Gradske vijesti - 2011.