clanak False

Promocija sklopivih bicikala na zagrebačkim ulicama

Izuzetno mi je drago da ste upravo Zagreb odabrali za mjesto susreta sudionika iz tridesetak zemalja širom svijeta – rekao je gradonačelnik Milan Bandić pozdravivši prisutne na promociji sklopivih bicikala...
09.06.2011.


Izuzetno mi je drago da ste upravo Zagreb odabrali za mjesto susreta sudionika iz tridesetak zemalja širom svijeta – rekao je gradonačelnik Milan Bandić pozdravivši prisutne na promociji sklopivih bicikala održanoj ispred Hrvatskog narodnog kazališta u povodu četverodnevne Četvrte godišnje DAHON međunarodne konferencije distributera i posebno pozdravio gospodina Dr. Davida Hona osnivača i direktora tvrtke DAHON. Sjedište tvrtke DAHON, vodećeg svjetskog proizvođača sklopivih bicikala je u SAD.

Kako se čulo, povod ideji da se Skup organizira upravo u Zagrebu, bila je suradnja unutar projekta PRESTO s kolegama iz Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, a osobito boravak direktora prodaje i marketinga firme DAHON Eddija Ecclestona, kao jednog od predavača, na prošlogodišnjoj zagrebačkoj radionici Unapređenje kultura bicikliranja u gradovima.

U znak zahvalnosti na uspješnoj suradnji, ali i u znak priznanja Zagrebu, gradu koji predano i kontinuirano promovira vožnju biciklom kao načinom održivog javnog prijevoza, Eddie Eccleston je za potrebe Grada predao po jedan bicikl iz njihovog programa za 2012 gradonačelniku Bandiću i pročelnici Ureda za strategiju Jadranki Veselić Bruvo.

Zahvalivši na vrijednom daru gradonačelnik je najavio da će dospjeti gradskom dostavljaču, pasioniranom biciklistu „koji brže od bilo kojeg automobila“ stiže s jedne na drugu stranu grada.


Gradske vijesti - 2011.